Alexandra-sviten

Alexandra-sviten
Kategorier: Romaner
289 SEK
Mer Info!

En av de senaste decenniernas stora svenska romantrilogier i en volym

Alexandra bor med sin mamma, sin mormor och morfar och gamlamormor. Hon leker, hon drömmer, lär sig skriva och läsa. In i hennes värld kommer Ivan - mammas nya man. Alexandras nya pappa. Och för att få behålla en pappa måste man vara snäll. Man får inte säga emot. Absolut inte kissa på sig. Men en pappa som inte får det han vill ha - han tar och tar och tar...
När Alexandra är sjutton år finns Ivan kvar i familjen, en kvävande närvaro. Steget till att berätta om vad han gör när ingen annan är hemma är stort och svårt. Och allt blir inte bättre när hon försöker. Skulden och skammen finns kvar.
I tre uppmärksammade romaner - Alexandras rum [1994], De ensammas hus [2004] och Vägar utan nåd [2006] - går Alexandra från barndom till sena tonår. Det är en smärtsam och gripande skildring av barnets utsatthet och kampen för att ta tillbaka ett eget liv; personlig, allmängiltig och, trots allt, fylld av hopp och obändig livskraft.
Romansviten utkommer nu i en volym, med förord av Anna Jörgensdotter.

ANNA FOHLIN MATTSSON, född 1966, har givit ut både poesi och romaner och verkat som översättare från bland annat färöiska och khmer. 2023 utkommer Anna Fohlin Mattssons nya roman, en fristående fortsättning på Alexandra-sviten.