Bokbrus

Letar du efter något att läsa?

Letar du efter något att läsa?

Det är ingen hemlighet att vi på Bokbrus älskar böcker och läser allt vi kan komma över. Varje bok vi läser mynnar ut i en bokrecension och de böcker som vi tycker är allra bäst recenserar vi här. Så om du inte har något kvar i din hög eller på din lista över olästa böcker kan du förhoppningsvis hitta några bra tips på nya böcker lite längre ner i det här inlägget. Det spelar ingen roll om du föredrar deckare, historiska böcker, böcker som är baserade på verkligheten eller självbiografier – vi recenserar allt!

Vi har bara en regel när det gäller boktips; för att en bok ska komma med på vår tipslista måste vi ha läst den själva.

Ge böckerna ett nytt liv

På Bokbrus läser vi gärna skönlitteratur och glädjande nog ges det ut massor av sådan hela tiden. Det svåra är snarare att sålla ut godbitarna och hinna med att läsa dem.

Vi älskar att gå runt på loppisar och boklådor och botanisera bland second hand-böcker. Det går att hitta både klässiker och nutida böcker för några få kronor och samtidigt som vi upplever tillfredställelsen av att ha gjort ett fynd, bidrar vi också till en hållbar livstil.

Bokbrus tipsar om sina favoriter

Bokbrus tipsar om sina favoriter

Vi skulle vilja tipsa om några bra böcker; det som vi brukar kalla för Bokbrus favoriter. Den första boken är God Jul av Jonas Karlsson. Det är en kortroman skriven på det där pricksäkra och underfundiga sättet och med en slutknorr som bara Jonas Karlsson kan.

Det går heller inte att nämna kända böcker utan att ta med Jonathan Troppers Sju jävligt långa dagar. Stretcha skrattmusklerna och förbered dig på många goda skratt när familjens matriark kommenderar hela sin smått dysfunktionella familj att sitta shiva – en del av den judiska begravningsceremonin – för sin pappa.

Våra historiska favoriter

Våra historiska favoriter

Få böcker har förtjänat en bokrecension så väl som Ildefonso Falcones Katedralen vid havet och uppföljaren Jordens arvingar. Det här är sanningsenliga historiska romaner när de är som allra bäst. I den första boken följer vi huvudpersonen Arnaus livsöde från barn till vuxen i 1300-talets Barcelona där ett liv inte är värt särskilt mycket och påvens skugga vilar över hela staden.

Vi på Bokbrus älskade Katedralen vid havet och det gör vi med Jordens arvingar också. Arnau är nu en ansedd och välbärgad man som har adopterat den föräldralöse Hugo och ordnat en lärlingsplats till honom på ett av Barcelonas stora skeppsvarv. Hugos dröm är att bli skeppsbyggare men vägen dit är lång. När Spaniens kung dör får det konsekvenser för alla i staden, även Arnau och Hugo.