Berättelsen Inuti En Flykting

Berättelsen Inuti En Flykting
Kategorier: Biografier
99 SEK
Mer Info!

När Marzieh Kheir Khah satte fötterna på svensk mark för första gången var hon helt ensam. Under flykten genom Mellanöstern och Europa hade hon längs vägen tvingats skiljas från sin familj. Året var 2015.

Flykten är plågsam, lång och oviss i händerna på människosmugglarna. De för Marzieh och hennes familj genom Iran och Turkiet, innan färden fortsätter med båt till Grekland och vidare genom Europa. Rädslan för att bli upptäckta av poliser som inte drar sig för att misshandla och döda flyktingar är ständigt närvarande, precis som hungern, törsten och tröttheten.

Detta är en berättelse som spänner över stora geografiska områden, men det är också berättelsen om en ung tjejs inre resa när hon snabbt måste lära sig att vara stark och ta ansvar för sin familj.

"Marzieh är en av de många som tvingats fly och kommit till Sverige utan föräldrar. Det hon tvingats uppleva har påverkat mig djupt, likaså hennes talang och hennes engagemang för en bättre värld. Därför frågade jag om hon ville skriva ner sin historia, trots att det skulle vara smärtsamt och svårt. Som förlag vill vi göra allt vi kan för att hjälpa en ung kvinnas vittnesmål att nå ut i samhället. Vi hoppas, precis som Marzieh, att hennes berättelse kan inspirera andra med liknande erfarenheter att både orka och våga dela med sig av sina upplevelser." Susanne Hamilton, förlagschef Bokförlaget Langenskiöld