Bortglömd Flicka

Bortglömd Flicka
Kategorier: Romaner, Deckare
79 SEK
Mer Info!

En liten stad gömmer en stor hemlighet

Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn gör sig redo för avslutningsbalen, som borde vara skolårets höjdpunkt. Men hennes liv har tagit en oönskad vändning och kvällen slutar med att hon blir mördad.

Hennes sammansvetsade kompisgäng håller tyst, hennes respekterade och förmögna familj drar sig undan och livet i den lilla staden lunkar vidare. Fyrtio år senare är omständigheterna kring mordet på Emily fortfarande ett mysterium. Men allt är på väg att förändras.

Kriminalkommissarien Andrea Oliver anländer till Longbill Beach på sitt första uppdrag: att skydda en domare som utsatts för dödshot. Men i hemlighet är hon där för att skipa rättvisa åt Emily, som hon har en personlig koppling till. Väl på plats inser Andrea att hon måste finna sanningen innan hon själv blir tystad.

“Det finns många deckarförfattare som skriver på samma tema, ofta genom att både beskriva manligt våld mot kvinnor och kvinnliga polisers arbete. Den som lyckas bäst är Karin Slaughter, som skildrar människor trovärdigt, aldrig tappar greppet om spänningshistorien och även förmedlar en större bild av samhällsutvecklingen.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Det här är den bästa Karin Slaughter-romanen jag har läst och kanske den bästa deckaren jag har läst i år." Vi läser"

"En av de riktigt stora, där man alltid kan lita på att intrigen hänger ihop och tempot är högt.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Deckare på feministiska” Kakan Hermansson

"En av hennes bästa böcker på länge." Viktor Andersson, BTJ-häftet

KARIN SLAUGHTER är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördärvade och flera titlar som legat på Sunday Times topplista. Spänningsromanen Bilder av henne finns nu som serie på Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Karin Slaughter är född i Georgia och bor i Atlanta.