Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket

Den tekniske kockens experimentella kokbok : 117 kemiska experiment i köket
199 SEK
Mer Info!

Den första “Den tekniske kocken” beskriver molekylär gastronomi med utgångspunkt från olika livsmedelsstrukturer, medan “Den tekniske kocken 2” tar sin utgångspunkt i mera kemi och introducerar molekylbegreppet. Tillsammans ger de båda böckerna en komplett beskrivning av de tekniska, kemiska, historiska och biologiska egenskaperna hos livsmedel - ett livsmedelsteknologiskt uppslagsverk.

Syftet med denna tredje bok i serien är att:
? sprida livsmedelskunskap genom enkla experiment
? introducera molekylär gastronomi för livsmedelsintresserade och
? skapa nya och överraskande smaksensationer.

En viktig utgångspunkt för att skriva den nya “experimentella kokboken” har dels varit författarens unika forskarkontakter och egen forskning, dels att som medlem i Skåneländska Gastronomiska Akademien kunnat utnyttja kontakterna med den sydsvenska gastronomiska eliten som lett till en rad idéer och experiment.

Ambitionen är att experimenten ska vara:
? enkla och lätta att utföra i köket
? kittlande och överraskande både vad avser smaken och vad ögat ser
? innehålla nytänkande.

PER-OLOF HEGG är docent i Mejeriteknologi vid Lunds universitet och tidigare professor i Livsmedelsteknologi vid Norges Lantbrukshögskola. Författaren har lång erfarenhet som forsknings- och utvecklingschef inom livsmedelsindustrin och föreläser flitigt över hela landet.