Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus

Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus
139 SEK
Mer Info!

"Anna Hibiscus bor i Afrika, fantastiska Afrika." Så inleds böckerna i författaren Atinuke och illustratören Lauren Tobias serie om flickan Anna Hibiscus och hennes familj. Dubbeltrubbel för Anna Hibiscus blir den första av deras böcker att komma ut på svenska.

Det är en charmig och fint berättad syskonbok som handlar om när Anna får två småsyskon. Det här blir trubbel, säger hennes kusiner dubbeltrubbel. Anna märker att hennes mamma inte har tid för deras vanliga morgonkram, att hennes farbror inte har tid att laga majsgröt åt henne, att fastrarna säger åt henne att vara tyst så att bebisarna kan sova, att farbröderna inte har tid att leka med henne längre. Anna blir ledsen. Dubbel och Trubbel, som hon kallar pojkarna, har gjort att allting blivit annorlunda. Men så vänder boken, och farbröderna vill leka igen, majsgröten blir klar, och mamma har tid för en morgonkram.

Dubbeltrubbel för Anna Hibuscus är en enkel, fin bilderbok för de mindre barnen. Lauren Tobias milda illustrationer och Atinukes kärleksfulla och finurliga berättande visar upp ett modernt Afrika där storfamiljen har en central plats.

Atinuke är född i Nigeria och har skrivit en lång rad barnböcker, såväl bilderböcker som kapitelböcker och barnfaktaböcker.