Ett veck i tiden

Ett veck i tiden
Kategorier: Tidningar
100 SEK
Mer Info!

“Du måste skriva den bok som vill bli skriven. Och blir boken för komplicerad för vuxna, så skriver du den för barn.” | MADELEINE L ENGLE

Det är en mörk och stormig natt. Tonåriga Meg Murry sitter i sitt rum på vinden, lyssnar på blåsten som river i huset och funderar för sig själv. Hon vantrivs med sin kropp och sitt utseende. I skolan är det mesta jobbigt och krångligt. Och hennes pappa, vetenskapsmannen, har försvunnit efter att ha jobbat med ett mystiskt experiment på uppdrag av regeringen.
Men det är inte bara Meg som är vaken den här natten. Mamma och lillebror Charles Wallace är också uppe, för den mystiska tanten Fru Vadå har kommit på besök och slagit sig ner i deras kök - och hon verkar både veta en hel del om vart Megs pappa kan ha tagit vägen, och om hur de ska kunna få tillbaka honom.
Den vindlande, spännande och banbrytande Ett veck i tiden är en av 1900-talets stora ungdomsboksklassiker.

MADELEINE L’ENGLE [1918-2007] är en amerikansk författare mest känd för sina ungdomsromaner. Hon var långt före sin tid när hennes klassiska science fiction-roman Ett veck i tiden publicerades 1962. Boken blev en enorm succé internationellt, inte minst för att den hade en kvinnlig huvudperson.
Ett veck i tiden kommer nu att filmatiseras av Disney, med manus av Jennifer Lee, som bland annat ligger bakom megasuccén Frost.

“Meg Murry är en av de sanna science fiction-hjältinnorna.” | NEW YORK TIMES

“En fantastisk läsupplevelse.” | KIRKUS REVIEWS

“Väldigt minnesvärda karaktärer.” | BOKTYCKE

“I en sådan tid som vi har nu, med en fixering på ‘de utvalda’ och de som är ‘super’, är det befriande att läsa om en ’every-girl’ alltså en vanlig person som hjälte, dessutom en ovanligt alldaglig och trulig vanlig person. Den enda karaktären som är med på det här äventyret som inte är ‘speciell’ eller har några övernaturliga eller ovanliga egenskaper får till syvende och sist hjälterollen.
Vanliga personer kan göra skillnad. Ett veck i tiden är en klassiker för alla tider.” | BELINDA GRAHAM, TIDNINGEN KULTUREN