Fallen

Fallen
Kategorier: Tidningar
59 SEK
Mer Info!


En man klättrar över skyddsräckena och kastar sig ut i Niagara-fallen. Han är nygift och har lämnat sin brud kvar i det stora hotellets bröllopssvit. Ariah Erskine, den övergivna, väntar i sju dagar och sju nätter vid fallen på besked om att hennes makes kropp har återfunnits. Ännu inte änka. Under hennes tröstlösa likvaka börjar en osannolik ny kärlekshistoria spira. Hon möter en förmögen jurist som blir betagen i hennes märkliga, världsfrämmande blick och tunna rödlätta hår. Det är så det hela börjar på 1950-talet med de mörkt olycksbådande fallen som bakgrund.
     Ur omstörtande händelser utvecklar sig ett drama om föräldrar och deras barn, om hemligheter och synder, nertystade skandaler, rättegångar, mord och så småningom en sorts försoning.
    Fallen är en virvlande och oroanderomanom den amerikanska familjen i kris, men också om miljöbrott och korruption i USA:s dunkla förflutna.

 ‘Att Joyce Carol Oates inte skulle få Nobelpriset - nästa år eller nästa igen eller vilket annat år som helst - är en omöjlig tanke.’
Tidningen Boken

‘Joyce Carol Oates är en av de främsta kandidaterna till titeln Den Stora Amerikanska Romanförfattaren.’

The Times