Från Eden Till Ararat. Bok 2

Från Eden Till Ararat. Bok 2
Kategorier: Romaner, Tidningar
199 SEK
Mer Info!

Från Eden till Ararat Del 2 En bibelhistorisk roman

En roman om en nyskapad värld där människan slits mellan tron på Gud och att följa sina egna begär, en värld som på många sätt liknar vår egen tid, men råare, vildare och närmare både mörker och ljus. Berättelsen tar vid efter Adam och Evas död och följer Enokh och jättarnas tid, ända till Noah och den stora floden.

Det här är en stark släktkrönika om en släkt som berör oss alla. Dessutom följer som en röd tråd Guds egen plats i historien och om hur han följer människan från dess första steg till det sista. I Från Eden till Ararat får du lära känna Adam, Eva och deras barn och barnbarn, ända till Noas släktled i en spännande berättelse om kärlek, mod, tro och förlust.

I denna andra del är fokus på jättarnas tid, Noa och floden.

Det här är boken för alla som är intresserad av bibelhistoria och som läst böcker om denna tid av sekulära författare och sorgset konstaterat att Bibeln ofta blivit förvanskad för att formas kring ett sekulärt synsätt. I Från Eden till Ararat är Gud hela tiden i centrum och Bibeln är grunden, även om författaren även självklart spinner sin egen historia utifrån de källor som kan hittas för att ge bakgrundshistoria till den här mustiga berättelsen om hur världen blev till och hur synden kom in i den. Det är en stundtals poetisk och vacker berättelse om en viktig tid i människans historia, både intressant, tankeväckande och berikande.

" Efter att först ha sträckläst de 330 sidorna det var inte svårt vill jag beteckna boken som en, i ordets bästa bemärkelse, sagolik fiktion om skapelsen och den första tiden: Händelseförloppet och språket doftar saga och äventyr."

Recension i tidningen Dagen av Från Eden till Ararat, del 1, av Kjell-Erik Selin

Detta är bok 2 och den avslutande delen om resan från Edens lustgård till Ararats bergstoppar.

PIER SEGER ... växte upp i Norrland och bor numera i Umeå. Som barn var han en riktig bokmal och mest intresserad av andliga och existentiella frågor som: Varför är jag kristen? Var kommer jag ifrån? Hur blev allt till? Hur kommer man till himlen? Hur är egentligen min treeniga Gud? Hur agerar ondskans andemakter? Frågor som han alla bearbetar i sin roman. Pier läste till lärare, men är nu affärsman i egen regi. Han är gift och har tre barn.