Hämnaren

Hämnaren
Kategorier: Deckare
169 SEK
Mer Info!

I 1960-talets San Francisco döms den norskättade sextonåringen Danny till livstid för väpnat rån och mordförsök på en polis, och han hamnar på det ökända fängelset Alcatraz. Drygt trettio år senare besöker ett norskt par det nu nedlagda fängelset och får höra historien om den unge norrmannen. I nutidens Fredrikstad begås ett bestialiskt mord, och det verkar som om en seriemördare ligger bakom. Anton Brekke, som degraderats efter att ha åkt fast i en razzia mot en olaglig spelklubb, är en av de första som kommer till mordplatsen. Snart blir det tydligt att det finns kopplingar till den femtio år gamla historien om Danny Hevneren är tredje boken om Anton Brekke.

Flyttapå dig, Jon Nesbø!"

Stavanger Aftenblad (Norge)

Dettakan vara en av höstens bästa böcker. Jan-Erik Fjell tar ett stort kliv i rättriktning.

Dagbladet (Norge)

Du kommer inte vilja lägga den ifrån dig när du väl har börjat.  

Adresseavisen (Norge)

Jan-ErikFjell levererar än en gång.

Moss Avis (Norge)

Jan-ErikFjell är ibland enastående när det gäller handling, och de välskrivna scenernafrån USA kan jämföras med de allra bästa i Norden.

Natt&Dag (Norge) 

---

Jan-Erik Fjell har kallats Norges nästa deckarkung. 2010 kom hans första kriminalroman, Angivaren, med kriminalkommissarie Anton Brekke i huvudrollen. Den blev en enorm succé och hyllades av såväl kritiker som läsare och belönades med norska Bokhandlerprisen.