Jakten

Jakten
Kategorier: Deckare
269 SEK
Mer Info!

För de som överlevde den stora farsoten har livet antagit formen av en farofylld, grym och förtryckande vardag, där döden hotar den som tar minsta felsteg i sökandet efter mat eller bryter mot de olika grupperingarnas oskrivna lagar. På Ekerö håller sekten Ljusets Barn tusentals anhängare i ett järngrepp. Tonårige Lukas har lämnats där av sin farsotssmittade pappa för att han inte ska stå helt ensam när faderns sjukdom gör sitt. Lukas mamma har en hög position inom sekten och kan ta hand om sonen - ändå tar Lukas det livsfarliga beslutet att fly. De som smittats av farsoten, men tillfrisknat genom att istället sprida smittan vidare, jagas likt råttor. Bland dem finns Antonia och hennes båda vänner. Som en sista desperat utväg för att komma undan de dödliga hoten ger de sig av mot Eldorado, en koloni där dessa utstötta har en frihamn. De vet att den enligt ryktet ligger någonstans söder om Stockholm - men de vet också att Eldorado mycket väl kan vara en myt, allt för bra för att vara sann. När de inblandades livsöden snart kommer att tvinnas samman blir framtiden mer oviss än någonsin tidigare och själva farsotens drabbningar ter sig som det minsta problemet.  

Jakten är en fascinerande spänningsroman om människor som kämpar för att överleva i en värld där mänskligheten gått förlorad. Det är den fristående fortsättningen på Kolonin (Lind & Co, 2022).  

FELIX ÅBERG (född 1986) är bosatt i Stockholm. Han debuterade 2022 med Kolonin. När han inte skriver umgås han med sin familj, läser så mycket det bara går och springer så långt knäna tillåter.