Jorden Skälver Marken Gungar

Jorden Skälver Marken Gungar
Kategorier: Biografier
79 SEK
Mer Info!

Det är just när livet ser ut att vända till det bättre som min pappa dör. Jag är 18, han ska snart fylla 45, precis som jag när den här boken kommer ut. Det här är berättelsen om mig och min pappa Uffe. En berättelse om hur vi älskar varandra men där pappas alkoholmissbruk skapar stora konflikter.

Jorden skälver, marken gungar handlar om människan bakom missbruket. Den berättar ärligt och naket om hur relationerna påverkas av alkoholen, men också om hur långt en människas kärlek kan sträcka sig och om ett samhällsproblem som fortfarande är ett av våra absolut största.

Erica Eklund är uppvuxen i Norrköping och lever där tillsammans med sin familj. Hon är utbildad gymnasielärare i svenska och tyska men efter tolv år i skolan startade hon sitt eget företag och arbetar idag som författare coach och lektör. Jorden skälver, marken gungar är hennes debut. 

  Recensioner:

"Boken är en stark och gripande skildring av den sjukdom, som alkoholism faktiskt kan vara. Författaren vill berätta om människan bakom missbruket och samtidigt som hon skildrar svek och stor sorg, förmedlar honom och en djup kärlek till fadern. Helhetsbetyg: 4."  BTJ (Bibliotekstjänst)

"Hela boken gick i orange och gult, jag njöt av miljöbeskrivningarna, årtiondena som passerade i vårt gamla fina Sverige. Varenda svordom kändes naturlig när misären och smärtan plågade på. En fantastisk bok om något viktigt, beroendesjukdomen, den som finns överallt i vårt samhälle. Tack för en fantastisk bok."  Jonas Nilsson  

"Mycket välskriven bok med stor värme och kärlek om livet med missbruk. Många känslor."  Frida Svahn

 "Så sorglig och vackert berättat."  Paula Greus  

"Så ärligt skrivet, så objektivt gestaltat. Din pappa skulle vara stolt över dig. Uppläsaren får fem stjärnor."  Maria Andersson