Christa Wolf (1929 2011) var en av de viktigaste tyska efterkrigsförfattarna. Från 1962, då hon slog igenom med romanen Der geteilte Himmel som handlar om Tysklands delning, var hon verksam som författare i DDR. Efter murens fall framkom att hon varit inofficiell medarbetare åt Stasi mellan 1959 och 1962. Wolf blev även själv övervakad av Stasi 1969 1989. I sina senare böcker skildrar hon tiden i DDR och efter murens fall.
Lind & Co återutger nu Wolfs Landet som icke är (1979) som en av de två första titlarna i ny klassikerserie med kvinnliga författare.
Landet som icke är skildrar ett fiktivt möte mellan två tyska diktare som båda skrev med livet som insats. En sommardag 1804 träffas 26-åriga Heinrich von Kleist, som innan han sju år senare tar sitt liv hinner skriva några av den tyska litteraturens viktigaste verk, och den något yngre Karolina von Günderrode, som just givit ut sin första diktsamling och två år senare frivilligt avslutar sitt liv. De båda unga författarna samtalar om dikten som både en självförverkligande och självförgörande kraft.