Lindormars Land

Lindormars Land
Kategorier: Ljudböcker
319 SEK
Mer Info!

Sem och hans lillebror Immer är fosterpojkar hos tant Tyra som är hempolererska åt nysilververkstaden. Poj karna tvingas hjälpa till med det hårda arbetet medan andra barn leker på gården, de saknar sina riktiga föräldrar. Plötsligt en dag dyker råttan Sotpäls upp från ett långväga land med ett erbjudande: den som följer med honom och blir drottning Indras barn ska få allt man kan önska i fråga om leksaker och sidenkläder.

Barnlösa drottning Indra är inte alls som de förväntat sig, hon tillhör en av de sista av de uråldriga och magiska varelser som kallas lindormar men lyx råder det ingen brist på i hennes borg. Tjänarstaben utgörs av en samling djur som hon har förtrollat så att de kan gå på två ben och tala. Sem och Immer trivs till en början och dagarna fylls med lek. Men ganska snart märker Sem att Indra tycker mycket bättre om Immer än om honom. Dess utom börjar djuren i borgen bete sig märkligt. Och visst är det något mystiskt med Tjodolf, brunbjörnen som är drottningens skogvaktare? Varför tittar han på Sem och Immer som om han hatade dem?

Lindormars land är en berättelse om att längta efter kärlek men även om svårigheten med att göra det rätta istället för det lätta. Hur, som Sem frågar sig, ska man vara för att också kunna älska sig själv?

Om författaren

Frida Nilsson är mångfaldigt prisbelönt både i Sverige och utomlands och har bl.a. tilldelats Expressens Heffaklump, Nils Holgerssonplaketten och nominerats ett flertal gånger till Augustpriset, Nordiska rådets barn-och ungdomslitteraturpris samt Almapriset.

Frida debuterade 2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess utkommit med en lång rad böcker, Ishavspirater samt Det tunna svärdet. Samtliga titlar finns utgivna som ljudbok hos A Nice Noise.