Nationen - En Underhållningsroman

Nationen - En Underhållningsroman
Kategorier: Romaner, Litteratur
259 SEK
Mer Info!

På dansgolvet på studentnationen Västra Nylands Nation i Helsingfors trängs Astrid, Saga och Mikael. Astrid bor praktiskt taget här. För henne betyder nationen allt, och hon är redo att torka upp gulisarnas spyor för att en dag få bli ordförande.

Saga är egentligen alldeles för gammal, en dinosaurie som vuxit fast i den ölluktande inredningen. Hon känner sig konstant lite för tjock, lite för fattig, lite för full, medan hennes vänner pysslar blöjtårtor inför ännu en babyshower i Esbo. Och Mikael, Mikael hör egentligen hemma på handbollsplanen i Karis - men om man studerar måste man festa, eller? När hans dröm om Bundesligan går i kras tappar han greppet, och hans beteende får oanade konsekvenser.

Nationen är en grundkurs i studieliv för den som ännu har alla sitsar framför sig, eller en nostalgitripp för den som inte längre är tvungen att panta flaskor för att ha råd med cigg.

Michaela von Kügelgen beskriver de galna festerna, vänskapsbanden och hjärtesorgerna med värme, humor och kärlek i denna underhållande feel good-roman om studielivet.  

Michaela von Kügelgen, född 1986, är frilansskribent och företagare. Hennes debut Vad heter ångest på spanska? utkom 2017. von Kügelgen bloggar om skrivandet och livet som frilansare på sin blogg #Kuggeskriver, spelar handboll för 25:e säsongen och har nyligen förälskat sig i yoga.