Orkans Öga

Orkans Öga
Kategorier: Romaner, Litteratur
139 SEK
Mer Info!

““Orkans öga” är de misshandlade och livrädda hästarnas bok, och en skicklig gestaltning av det mänskliga levandets oundvikliga skuldskapande, synliggjort med hästens absoluta skuldfrihet som fond.
Moa Matthis, Dagens Nyheter

“Det är ett storstilat anslag. Och när Lin Hallberg dessutom berikar det med Lundaskogens hemlighet, det historiska patriarkala svek mot en flicka, ett barn och en häst, som än idag spökar i skogen, så spricker det inte, utan lyfter och blir en mörk saga fylld av magi och ändå stadigt placerad i den småländska storskogen och den goda häst-människa-relationen. … Romanen är en finfin satsning som inte bara på vägen spränger ett par hästlungor utan leder hela vägen i mål."
Ingrid Bosseldal, Göteborgs-Posten

Tågresan till släktgården i Värmland tar Kim allt längre ifrån den hon varit. I stallet möter hon hästen Orkan. Han har blivit misshandlad. Han litar inte längre på människor och flyr i panik till den igenvuxna Vildskogen. Om och om igen. Har Kim det som krävs för att stoppa Orkan? Kan hon vinna hans förtroende?

Orkans öga är en gripande berättelse om en hotad släktgård, om Vildskogen som gömmer en mörk skrämmande hemlighet och om den djupa kärleken till en häst.

Lin Hallberg är Sveriges mest älskade hästboksförfattare. I Orkans öga låter hon den klassiska hästboken möta den magiska realismen.

“Det är en bok där det övernaturliga inte reduceras till skräckkrydda utan görs meningsfullt inom den realistiska berättelsens ramar om en släktgård på dekis och en nedtystad familjehistoria. Att Hallberg låter den utspela sig i ett galoppstall vittnar om hennes förtrogenhet med hästvärlden, och om hennes litterära förmåga. … “Orkans öga” är de misshandlade och livrädda hästarnas bok, och en skicklig gestaltning av det mänskliga levandets oundvikliga skuldskapande, synliggjort med hästens absoluta skuldfrihet som fond."
Moa Matthis, Dagens Nyheter