Ovanliga Sporter

Ovanliga Sporter
149 SEK
Mer Info!

Vad drömmer du om att göra? Tycker du att de vanliga sporterna är ja, alldeles för vanliga? Då är det här boken för dig! Ovanliga sporter handlar om personer som vågar sticka ut.

I nio kapitel träffar vi en person som håller på med en ovanlig sport. Det som gör sporterna ovanliga varierar. De kan vara farliga, konstiga, svåra eller helt enkelt okända.   

Kan man verkligen tävla i korvätning? Vad är Timbersport? Och hur går egentligen schack-boxning till?      

Genren kallar vi för fantasifull fakta. Just på grund av att böckerna har två syften. Lust och lärande i ett. Vi vill väcka tankar och ge inspiration till nya drömmar, samtidigt som läsaren får lära sig nyttiga (och ibland helt onyttiga) saker i mötet med texternas färgstarka karaktärer.  Joel & Marie

Joel Berglund är författare och bor i Värnamo med sin familj. Kommer ursprungligen från Stockholm. Joel har skrivit böcker i många olika genrer. Allt från deckare och läromedel till poesi och barnböcker. Ovanliga Sporter är den tredje fristående delen i serien Ovanliga Böcker.  

Marie Herzog frilansande illustratör, uppväxt i Arild (Kullaberg) som numera bor i Malmö. Marie har en MFA i design från HDK-Valand och har även undervisat i bildberättande. Främst illustrerar hon böcker; ett tiotal böcker riktade till vuxna som går Sfi, en sorg- och minnesbok för barn och unga, samt flera bilderböcker för barn.