Till synes små förändringar sker. Förändringar som skaver, som får dig att känna att något är fel. Förändringar som är lätta att bortförklara - i början. Förändringar som smyger sig på utan att du märker vad som händer. Men plötsligt en dag snubblar du på promenaden, kan inte skriva på en vanlig white board och strecken du ritar på pappret blir inte längre raka.
Du är kvinna, mitt i livet, med arbete, familj, fritid och full av planer för framtiden och du misstänker att något är fel. Men du misstänker inte en kronisk neurologisk sjukdom där den vanligaste bilden är en äldre, skakande, ensam man med rullator.
Boken presenterar vad som händer tio yngre kvinnor som utan någon förvarning får diagnosen Parkinson. Kvinnorna delar med sig i boken av hur deras liv påverkas, både privat och på arbetet. Det är en omvälvande diagnos och kvinnornas berättelser skiljer sig åt.
Läs om likheter och olikheter i hur sjukdomen yttrar sig, hur livet påverkas, vem man berättar om diagnosen för och hur man anpassar sig till sin nya situation.
Boken är till för:
dig, yngre kvinna med Parkinson.
dig som misstänker att du har Parkinson.
dig som har en anhörig eller närstående med Parkinson.
dig som har en arbetskamrat eller anställd med Parkinson.
dig som arbetar inom omsorgen och hälso- och sjukvården.
dig som är intresserad av att lära dig mer om Parkinson.
dig som lever med en annan kronisk sjukdom.
Bio:
Cecilia Qwinth är influenser, föreläsare och expertpatient. Hon arbetar för att sprida kunskap och synliggöra Parkinsons sjukdom. Cecilia driver bloggen "Mitt liv med Parkinson", hon skriver, föreläser,
håller kurser och anlitas som expertpatient. Cecilia har många års erfarenhet från näringslivet som Internationell Key Account Manager och Marketing Coordinator.