Saligt Uppdrag

Saligt Uppdrag
Kategorier: Romaner
149 SEK
Mer Info!

Efter åratal av kringflackande prästliv har Ulrika Johannesson, 45, nått höjden av sin karriär som kyrkoherde i Vassätra, en gudsförgäten ort utanför Halmstad. Med bra lön, stort ansvar och vacker prästgård har hon äntligen hittat hem. Bakom den perfekta fasaden bubblar dock de mörka sidorna av hennes personlighet hennes förakt för barn, bristande impulskontroll, fördomsfulla människosyn och spirande spelmissbruk.

En händelse i kyrkan delar det lilla samhället i två läger och Ulrika inser att hon nu tvingas kämpa för att inte bli av med såväl jobbet som sin perfekta tillvaro. Allt kompliceras ytterligare när hon en sen kväll utsätts för en chockartad upplevelse i sin trädgård...

Saligt uppdrag är ett allvarsamt men samtidigt humoristiskt drama i småstadsmiljö. Det är en spännande roman med tydlig feelgoodkänsla. Ett levande språk, intressanta och mångfacetterade karaktärer och en fängslande samt oförutsägbar handling gör läsningen till ett sant nöje. 

 

"Jag blev överraskad, glad och nyfiken och så älskade jag slutet."
Tilde de Paula Eby

Åse Åsenlund är journalist och bor i Stockholm. Hon har arbetat i tv-branschen under större delen av sitt yrkesverksamma liv, både framför och bakom kameran. Många minns henne som en av TV4:s första väder- och programpresentatörer.

I debutromanen Saligt uppdrag har Åse förlagt handlingen till Halland, där hon en gång var programledare i lokal-tv.