Sjösprång

Sjösprång
Kategorier: Deckare
259 SEK
Mer Info!

Tanken på att någon med berått mod hade satt ett levande väsen i brand spred sig som en vämjelig stank i Walla Hammars hjärna.        

När den nationalistiska kulturföreningen Bredablick kommer till Gotland för att lajva svensk hembygdskultur blir det startskottet för en serie grova brott med rasistiska förtecken.  

Vad är det för hemskheter som pågår? Det undrar den sjuttioåriga kvinnan Walla Hammar, vars självpåtagna livsuppgift är att hålla sin del av ön i balans. För att lyckas tar hon hjälp av sitt barnbarn Bella och det "bortomsliga", det andra kallar skrock och tokerier.  

Wallas synsätt är allra mest ifrågasatt av hennes son Pelle, som tillsammans med Najma Rumi, en ung reporter på P4 Gotland, startar en egen utredning. Deras utgångspunkt är raka motsatsen till Wallas: fakta och vetenskapliga metoder.  Men inget är så enkelt som det först ser ut. Gamla brott och nya oförrätter seglar upp och snart blir livet extremt farligt för alla inblandade.    

Sjösprång är den andra, fristående delen om Walla Hammar och hennes närmaste på sydöstra Gotland. Där möts olika sidor av mänsklighetens natur i dramatiska berättelser. Saklighet ställs mot skrock, ont mot gott, människor mot djur, hämnd mot förlåtelse, kärlek mot hat.    

PETER STJERNSTRÖM bor växelvis i Stockholm och i ett ombyggt kapell i När på sydöstra Gotland. Hans senaste böcker är alla spänningsromaner som bygger på fascinerande fenomen och gåtor i natur och vetenskap. Första delen i serien om Walla Hammar, Blodmål, utkom 2021.