Stackars Lilla Nalle Och Andra Rysare

Stackars Lilla Nalle Och Andra Rysare
Kategorier: Noveller
169 SEK
Mer Info!

"Berättelserna börjar i vardagliga situationer och läsaren invaggas i trygghet, men snart sker en överraskande vändning och novellerna avslutas ofta både mardrömslikt och tankeväckande... Skickligt byggs en tydlig intrig och ett spännande förlopp upp... Språket flyter lätt, här finns en fin inlevelse i unga människors värld... Stilen påminner om den i Ingelin Angerborns böcker. Betyg 4 av 5"

BTJ, Greta Sundberg

Jag rynkade pannan. Det var något som var annorlunda med nallen. Det var som att den liksom tittade på mig. Igår hade den hängt med huvudet. Idag satt den rak i ryggen, med blicken fäst på mig. De blanka, svarta ögonen såg nästan äkta ut.

Susanna Lönnqvist har skrivit tolv noveller som kryper in under huden på läsaren. Genom att måla upp en vardaglig situation som alla kan känna igen sig i, bygger Lönnqvist sedan upp en kittlande känsla av att något inte står rätt till. När slutet närmar sig känner läsaren katastrofen i hela kroppen.

I rysaren Stackars lilla nalle hittar huvudpersonens pappa en gammal nalle i källaren. Flickan känner inte igen nallen, som blir alltmer närgången ... I Stjärnfallet åker Cassi till tivoli med sin familj. Snart förstår man att bara Cassi ser vissa saker, som flickan med de långa flätorna och de glittrande tänderna ... Varje novell har en illustration i svartvitt.

Novellerna: Stackars lilla nalle - Stjärnfallet - I skolans källare - Vi kallar honom Tomten - Pennan - Gubbarna vid granen - Dockan - Ägget - Äta skata - Gul hoodie, grön keps - Även en mask - Tolv

SUSANNA LÖNNQVIST är författare och arbetar som barnbibliotekarie. Hon har tidigare gett ut Gåvan för samma åldersgrupp.