Snabbkurs i vin från världens främsta kännare En perfekt liten gå-bort-present till den vinintresserade. | Malin Turunen, Allt om Mat En ytterst trevlig bok, skriven i sympatiskt ton av brittiska Jancis Robinson, vinvärldens förmodligen främsta vinkritiker. Perfekt julklapp till den vinintresserade. | Inrikes Jancis Robinson är en av världens främsta vinkännare och vinjournalister. I denna handbok delar hon med sig av sin expertis med lika delar auktoritet, fyndighet och lättsamhet. Du får lära dig namnen på de populäraste röda och vita druvorna och vad som kännetecknar dem. Du får lära dig vad som skiljer ett kaliforniskt sauvignon blanc-vin från ett nyzeeländskt. Du får lära dig vilka viner som är värda att spara och vilka som helst bör drickas redan ikväll. Du får lära dig hur man bäst matchar vinet i glaset med maten på tallriken, och du får veta vilka vinprylar som är värda att investera i - och vilka du med gott samvete kan hoppa över. Och, inte minst, du får lära dig hur man egentligen beställer vin på krogen. Vinexpert på 24 timmar är rik på kunskap men fri från snobberi. En rolig, opretentiös och genuint användbar guide till världens mest mytomspunna dryck. JANCIS ROBINSON är en flerfaldigt prisbelönt brittisk författare och journalist som har utnämnts till världens mest respekterade vinkritiker av tidningen Decanter. Hon är den första person utanför vinindustrin som utsetts till Master of Wine och hon har tilldelats den brittiska hedersorden OBE av drottning Elizabeth, vars vinkällare hon numera styr över. Jancis Robinson är författare till en mängd vinböcker, däribland The Oxford Companion to Wine, Wine Grapes och The World Atlas of Wine. Om Jancis Robinsons tidigare böcker: The Oxford Companion to Wine är ett måste för alla som är i branschen och erbjuder njutbar läsning om du är det minsta nyfiken på varför vin är så fängslande. | THE NEW YORK TIMES Utan tvekan världens mest omfattande vinguider. Och bäst av allt, det är inget torrt uppslagsverk utan är skrivet med en fyndig insiders tilltal. | TOWN & COUNTRY Den viktigaste vinboken på många år. | FERMENTATION