Boknyheter 2023 – Vad du kan se fram emot

post thumb
Boknyheter 2023
by Linda/ on 08 Feb 2023

Boknyheter 2023 – Vad du kan se fram emot

Vi har ett roligt och spännande läsår framför oss 2023 och vi på bokbrus har valt ut några absoluta favoriter inför våren. Här kommer såldes vårt axplock av boknyheter 2023. En barndom i det som återstår av det som kallades 1968-årsrörelsen, att leva med postcovid och ett samiskt trauma är ett urval av ämnena som diskuteras bland vårens böcker. Karl Ove Knausgård, Ann-Helén Laestadius och Annah Björk är några författarna som kommer publicera nya böcker 2023.

Andrev Waldens gör debut

Annah björk skriver i boken ”Jag är inte här, det här händer inte” om hur det känns att leva med postcovid. Det har gått nästan 2 år sedan poddaren, musikjournalisten och författaren insjuknade. Boken beskrivs bäst som ”en historia om enorm trötthet och feber, om förtvivlan och frustration över att uppleva allt det hon byggt upp plötsligt rasa samman.

I boken ”Straff” skriven av Ann-Helén Laestadius om ett samiskt trauma som går i arv, generation efter generation. Romanen är skriven om några barn til renskötare som på 50-talet rövas bort ifrån familjerna och blir tvingade att utbilda sig i ”nomadskola” och inte får prata samiska som är strängt förbjuden. Ann-Heléns senaste bok ”Stöld” slog igenom starkt och blev hyllad av både kritiker och läsare. Den röstades även fram som årets bok 2021.

”Jävla Karlar” som är skriven av krönikören och journalisten Andrev Waldens, hittar du på hyllorna i slutet på april i år. Boken är en galen historia om att leva i det som återstår av 68-rörelsen, om mammor som står under köksfläktar och skriker ”jävla karlar” boken är dessutom Waldens debutroman. Dessa och många fler böcker hittar du i boknyheter 2023.