Bra anledningar till varför man ska läsa böcker

post thumb
Böcker
by Linda/ on 16 Jan 2017

Bra anledningar till varför man ska läsa böcker

Läs mer böcker

Man blir faktiskt smartare av att läsa böcker. Man använder hjärnan på ett annat sätt än när man till exempel kollar på tv eller när man sitter med sin mobiltelefon. Desto mer man använder sin hjärna ju smartare blir man. Hjärnan plockar upp ord som ger dig ett större och tryggare ordförråd, dessutom får man en djupare förståelse för kontext och olika ords betydelse. Läsning förbättrar också ditt fokuserande och din koncentrationsförmåga och ger dig en möjlighet till att vara kreativ. Desto mer kunskap och information man samlar på sig desto lättare är det att vara kreativ och tänka på olika sätt.

Genom att läsa kan man få glimtar av andra kulturer , andra länder, människor med en annan bakgrund än den man själv har. Du samlar kunskap som du annars inte fått, du blir mer allmänbildad vilket ofta leder till att du blir mer självsäker. Precis som att en resa ger dig erfarenheter ger böcker dig kunskap.

Minnet blir bättre av läsning, du stannar på kapitel två – fortsätter att läsa tre dagar senare och försöker minnas det sista du läste i boken.

Läser du mycket kan du bli grym på ämnet, det ger en självförtroende boost att känna att ”jag vet riktigt mycket om psykologi” – och allt har du läst dig till. Jag som älskar grammatik har lärt mig det mesta genom att läsa om den. Jag skulle kalla mig själv en grammatikfantast.

Du kan spara pengar genom att läsa om hur du kan bygga saker själv, pyssla och återbruka saker du redan har hemma.

Du slipper vara utrråkad, det är inte mycket som slår en spännande bok!

Du kan förbättra din karriär, din matlagningskunskap, lära dig sticka och andra saker som kan ljusa upp din vardag.

I dagens digitala värld som kryllar av mobiler, tv-apparater och ipads och bärbara datorer – det kan vara avkopplande att lämna det och läsa en stund. Inte minst när det är dags att sova. Det har gjort undersökningar som visar att man sover bättre om man läser innan man ska sova jämför med om man kolla mobilen innan man slumrar.