Advokaten

Advokaten
Kategorier: Deckare
269 SEK
Mer Info!

Sanningen har ingen plats i rättssalen. Sanningen spelar ingen roll vid en rättegång.Det enda som betyder något är det åklagarsidan kan bevisa.

Eddie Flynn har 48 timmar på sig att rädda sin dotter

En gång i tiden var Eddie Flynn fifflare. Sedan blev han advokat. Skillnaden visadesig inte vara så stor.

För ett år sedan svor Eddie på att aldrig mer sätta foten i en rättssal. Men nu harhan inget val. Den ökände ledaren för ryska maffian i New York harspänt fast en bomb på hans rygg och kidnappat hans tioårigadotter. Eddie har 48 timmar på sig att försvara ryssen i en omöjlig mordrättegång.Och han måste vinna för att rädda dottern. Under hård bevakning av medierna och FBI använder Eddie sin snabbtänkthet ochalla fifflarknep han kan för att försvara sin klient . Timerntickar på ryggen är det möjligt att övertyga juryn om detomöjliga? Förlorar han det här målet förlorar han allt.

En fängslande thriller med många oväntade vändningar.

Ian Rankin

Advokaten är allt som en bra thriller ska vara, jag kan knappt bärga mig tillsjag får se mer av Eddie Flynn.

Mark Billingham

En livad, actionspäckad och mycket underhållande debut, dels ett klassiskträttegångsdrama i John Grisham-stil, dels Bruce Willis-liknandehjälteaction, som hämtad ur Die Hard-filmerna.

Irish Independent

[Det] påminner mycket om ett rättegångsdrama som Lee Child skulle kunna skriva omJack Reachers yngre, mer hetlevrade bror Detta är en thriller ifull fart som rivstartar med rykande däck och inte tar några fångarförrän den bromsar in och skälvande stannar efter 400 sidor.

Irish Times

Cavanaghs stjärndebut har allting som en läsare kan begära av en thriller nagelbitande spänning, en matrjusjka-artad intrig och en originelloch fängslande huvudperson.

Publishers weekly

Det är dunkande effektiv actionunderhållning, och det är full fartgenom hela boken.

Krimifan.dk

Steve Cavanagh skriver bra, och hans hårdkokta huvudperson är en borgerlig variantav Philip Marlowe.

Dansk Bibliotekscenter

Steve Cavanagh föddes och växte upp i Belfast innan han som artonåring flyttadetill Dublin för att läsa juridik. Han utövar numera advokatyrketmed inriktning på civilrätt och har varit involverad i flerauppmärksammade mål. Hans debutroman, Advokaten, är den första i en ny serie juridiska thrillers som utspelas i USAoch handlar om Eddie Flynn, en före detta fifflare som har blivitbrottmålsadvokat. Advokaten har nominerats till flera priser, däribland Ian Fleming Steel Daggerfor "Årets deckare" i 2015.