Att Närma Sig Mahler

Att Närma Sig Mahler
Kategorier: Tidningar
239 SEK
Mer Info!

Den här boken om tonsättaren Gustav Mahler är varken ett försök till en genomgripande nytolkning eller en detaljrik biografisk grundbok med verkanalyser. Det är en liten bok tillkommen enbart av lust att dela en livslång fascination för en man och hans musik med intresserade läsare, skriven av en tonsättare vars egen musik tidigt starkt påverkades av Mahler; en bok som tecknar en biografisk skiss och kastar en ljusglimt över sitt ämne från olika, även nutida håll. Varken mer eller mindre. Den ställer inga krav på musikfackliga insikter, bara på ett visst intresse för Mahlers musik. Karl Aage Rasmussen

Den danske tonsättaren och skribenten Karl Aage Rasmussen har författat en rad uppmärksammade essäböcker om musik och musiker. På svenska finns sedan tidigare hans böcker om pianisterna Glenn Gould och Svjatoslav Richter.

 musikessäistik på absolut högsta nivå. (Michel Ekman, Hufvudstadsbladet)

 beundransvärt djuplodande och kringsynt. (Carlhåkan Larsén, Opus)

Dagens Nyheters Martin Nyströms positiva recension bär rubriken: Elegant granskning av modernitetens Mahler. Nyström skriver bland annat: Elegant frilägger Rasmussen Mahlers inneboende modernitet och hur den med sina närmast filmiska korsklippningar, oberäkneliga brottytor och montageliknande sammansättningar av motsägelsefulla uttryck föregår det sena 1900-talets stilpluralism och postmodernism.

 Rasmussens rika Mahlerbok en heltäckande presentation av liv och verk trots att den är på bara 150 sidor. (Carl-Johan Malmberg, Svenska Dagbladet)

Den som kan lite om klassisk musik men vill höra mer bortom Bach, Mozart och Beethoven, hamnar oundvikligen hos Mahler. Man gör honom extra rättvisa genom att läsa lite, det blir roligare att lyssna då. (Johan Norberg, Tidningen Vi)