Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme
Kategorier: Biografier
219 SEK
Mer Info!


"Det var i stort sett som att lyssna på en högläsning ur Thomas Petterssons bok." Lars Olof Lampers, SVT Veckans Brott, om åklagare Krister Peterssons presskonferens om nedläggningen av Palmeutredningen.

 

Journalisten Thomas Pettersson avslöjade sanningen om "Skandiamannen" Stig Engström i magasinet Filter 2018.

Engström var på plats när Olof Palme mördades och fanns med i mordutredningen från dag ett men utreddes sedan -aldrig som gärningsman. Thomas Pettersson hittade det som alla andra gått bet på: Engströms motiv, och att han hade skjutvana samt tillgång till samma slags vapen som Palme sköts med.

I Den osannolika mördaren presenterar Pettersson en rad nya fakta för Palmemordets uppklarande, inklusive hur Stig Engström avfördes från utredningen på helt felaktiga grunder. Intervjuer med Mårten Palme och USA:s främsta expert på politiska mord fogar också viktiga bitar till pusslet.

Resultatet är en sensationell, spännande och skrämmande bok om ett statsministermord som plågat Sverige i 34 år, men nu fått sin lösning.


"Det är helt otroligt att polisen inte utredde Engström!" Mårten Palme, vittne och Olof Palmes son, intervjuas i Den osannolika mördaren.

"Den som tror att detta är överord rekommenderas att läsa Thomas Petterssons fenomenala bok Den osannolika mördaren, som av allt att döma har legat till grund för, ja faktiskt väglett, Palmeutredningens slutspurt." Aftonbladet

Den osannolika mördaren har belönats med Guldspaden, Sveriges främsta pris för grävande journalistik.