Det Som Inte Finns

Det Som Inte Finns
239 SEK
Mer Info!

Det är mycket som inte finns men som just genom sin frånvaro ändå utövar makt.

Tag pausen i musiken. När paustecknet dyker upp i noterna strax tystnar musiken och ersätts med ett ingenting, en total tystnad. I matematiken har en punkt inga dimensioner, varken höjd, längd, bredd eller djup. Ändå börjar och slutar en linje alltid vid en punkt. Den förblir ett ingenting men dess makt är enorm.

Eller tag nollan. Noll betyder tomhet, ett intet. Men vilken makt har inte tilldelats nollan. I ekva­tionen 0 x 1 blir ettan tillintetgjord.

På ett annat plan: vad är sympati, antipati, själ, kärlek, samvete, aning? Mäktiga väsen som formar släktets historia. Var finns de?

I sin nya ­essäsamling lyfter Carl-Göran Ekerwald fram vittnesmål från världslitteraturen och från egen fatabur på hur det icke-existerande påverkar det som existerar.

Carl-Göran Ekerwald, född 1923, är författare till romaner, novell- samlingar, essäer, biografier. På Karneval har senast utkommit: Sigridiana (2013), Kom, madame, fru (2014), Gröna bläcket (2016), Om bildning (2017), En fritänkare läser Koranen (2018).