Det Värsta Har Redan Hänt

Det Värsta Har Redan Hänt
Kategorier: Romaner
189 SEK
Mer Info!

Det är en svinbra bok, det här. En 'kippa efter andan och läsa om direkt igen-bok' där varenda ord känns som en örfil. - Vi läser

Varje ord är valt med omsorg och kärlek, sorg och tomhet bultar mellan raderna. Detta är en roman som berör på djupet och som stannar kvar i tankarna länge efter avslutad läsning. Helhetsbetyg: 5/5 - BTJ

"Du pratar väldigt bra svenska", säger kvinnan som håller i intervjun. Jag rätar lite på mig i stolen och säger: "Du pratar också bra svenska." Kvinnan ger mig en blick. Mitt svar var tydligen inte det hon sökte. "Jag är adopterad", säger jag till slut. "Jaså, på det viset." Kvinnan ler mot mig, nästan lättat. "Men då är du ju svensk."

Bianca har just slutat nian och får sommarjobb på en städfirma, trots att hennes föräldrar inte tycker att det är något passande jobb för deras dotter. Men Bianca har inget emot det, tvärtom. Sedan det värsta hände spelar ändå ingenting någon roll, hon plockar gärna fimpar. En dag får hon och en kollega i uppdrag att städa ur en lägenhet en lägenhet vars hyresgäst har blivit mördad. Bianca gräver sig djupt ner i triangeldramat som föranledde mordet, men det enda hon finner är sin egen sorg.

Det värsta har redan hänt är Marta Söderbergs femte roman för unga. I en kortprosa där varje sida landar som en sten i läsaren, utforskar hon obarmhärtigt skuld, förlust och mellanförskap.