Diamanthandlarens Änka

Diamanthandlarens Änka
Kategorier: Romaner, Litteratur
239 SEK
Mer Info!

En Sunday Times-bestseller.  

Ceylon, 1935. Louisa och Elliot är det perfekta paret. Hon är den vackra dottern från en framgångsrik familj och han den kärleksfulle och äventyrslystne affärsmannen.
Men längtan efter ett barn lägger sig som en skugga över deras lycka. Medan Louisa kämpar med upprepade missfall blir Elliot alltmer distanserad. När han plötsligt dör konfronteras Louisa med en rad hemligheter som Elliot lämnar efter sig. Har hon någonsin känt honom på riktigt och vad vet hon egentligen om hans affärer på kanelodlingen Cinnamon Hills?
Mot alla odds, och trots hans brokiga bakgrund, dras Louisa till Cinnamon Hills ägare Leo, och sakta börjar hon att bygga upp ett nytt liv åt sig själv.  

Diamanthandlarens änka är en storslagen roman om kärlek och svek i den forna kolonin Ceylon, beskriven med ett språk som får läsaren att känna doften av kanel, Indiska oceanen och en svunnen tid.  

DINAH JEFFERIES är bästsäljande författare till bland annat Teodlarens hustru (Lind & Co, 2016). Hon föddes i Malaysia och flyttade med sin familj till England vid nio års ålder. Dinah låter gärna sina böcker utspela sig i Fjärran Östern och de är ofta genomsyrade av en blandning av kärlek och sorg.

Ceylons landskap, dofterna och atmosfären är vackert beskrivna. Det här är Dinah Jefferies när hon är som bäst.
Lucinda Riley, om Diamanthandlarens änka  

fascinerande på flera olika plan [ ] en mycket bra läsupplevelse. Författaren Dinah Jefferies är själv född i Malaysia och återger den sydöstasiatiska övärldens livsstil och kultur på ett levande sätt. Rekommenderas!
Beas bokhylla, om Teodlarens hustru  

Man förflyttas verkligen till exotiska Ceylon, till den varma luften som doftar både aromatiskt och blommigt [ ] och det är intressant att följa Gwens liv där på ön och hur hon försöker anpassa sig utan att ge avkall på sina egna åsikter och vad hon själv tycker är viktigt. Jag tycker verkligen om den här boken och den var perfekt att drömma sig bort med nu när det är grått och kallt ute.
Boklysten, om Teodlarens hustru