Djävulsnyckeln

Djävulsnyckeln
Kategorier: Romaner
259 SEK
Mer Info!

Minna är en äldre kvinna med ett kreativt arbete, goda vänner och en eldig älskare. Men när Minna träffar Kenny överöses hon snart av röda rosor, roligheter och gulliga meddelanden. Aldrig har hon blivit så uppvaktad, aldrig har hon skrattat så mycket. Hon slits mellan sina känslor men den tålmodiga uppvaktningen gör att hon bestämmer sig för att satsa på Kenny. Ganska snabbt upptäcker hon att Kenny förändras och under en Thailandsresa blir det skrämmande tydligt. Från att ha lyft Minna till skyarna börjar Kenny långsamt bryta ner henne tills hon bara är en spillra av den hon var.

Djävulsnyckeln är ett närgånget relationsdrama, en ärlig och naken berättelse om vägen in i ett nedbrytande förhållande, där den ena kämpar sig kraftlös medan den andra styr sin partner genom att låta henne pendla mellan hopp och bedrövelse.

Charlotta von Zweigbergk är en mästare på att skriva medryckande böcker som verkligen gör avtryck på läsaren. I Djävulsnyckeln behandlar hon ett så allvarligt ämne som emotionell misshandel samtidigt som boken även klarar av att vara varm och bitvis humoristisk.

"Varför stannar Minna kvar? Varför har hon alls flyttat ihop med honom? (...) Hela romanen är ett skickligt gestaltande av detta irriterande varför som engagerar läsaren från första sidan till sista." 
BTJ, Katarina Tavakol

"Boken är så pass bra skriven att den känns ända in i märgen. [...] Djävulsnyckeln är nog den bästa bok som hon har skrivit. Den är skriven med en inlevelse som gör att man känner att man själv är med och ser på. [...] Djävulsnyckeln, som för övrigt är en träffande titel, är en bok väl värd att läsa." 
Gotlands Tidningar, Ronnie G Lundin