Fiendevän

Fiendevän
Kategorier: Romaner
69 SEK
Mer Info!

Sommaren 1941. En fiende blev en vän och en omöjlig kärlek verklighet.

1941 Tvillingarna Inger och Ingvar har haft en lycklig uppväxt på familjens gård och ska nu ta steget in i vuxenlivet. Men tillvaron skuggas av andra världskriget. Tysktågen börjar köra genom trakten och med både fascination och fasa samlas ortsborna vid stationen för att få en glimt av soldaterna.

Samma dag som ett av tågen passerar är Ingvar en hårsmån från att köra på en skadad ung man och när han ser att mannen bär tysk uniform ställs han inför ett svårt val. Ska han följa sitt samvete och rädda en sårad medmänniska eller lämna honom åt sitt öde? Han anar inte då hur hans beslut kommer att påverka hans och systern Ingers framtid.

Nutid Paula och hennes familj har flyttat från Stockholm till sitt nybyggda hus i Ellinge. Av den gamla gården på tomten återstår bara en ruin och ingen verkar veta vad som hände med familjen som en gång bodde där. Paula börjar - med oväntad hjälp av grannen och enstöringen Holger - att gräva efter ledtrådar. Hon förstår snart att hon är en åttio år gammal hemlighet på spåren. En hemlighet som handlar om förbjuden kärlek, mod, medmänsklighet och familjeband.

Fiendevän är första delen i Ellingeserien, en historisk romansvit av hyllade författaren Sara H. Olsson, vars böcker har sålts i 140 000 exemplar.

"En riktigt spännande, välskriven historisk roman med ett högt bladvändartempo!" @Kustboktanten

"Det kan inte bli så mycket bättre." Ölandsbladet

“Historien fick mig att känna både glädje, pirr, ilska och oro under läsningen! Rekommenderar denna om man är ute efter historia, romantik och spänning!” @Bokmysan

Sara H. Olsson, född 1979, bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och har sedan debuten 2017 med feelgoodromanen Du glädjerika sköna släppt ytterligare nio böcker. Hennes romaner har nominerats till Storytel Awards tre gånger.