Fyra Kortromaner. Amras ; Ungenach ; Watten ; Billigätarna

Fyra Kortromaner. Amras ; Ungenach ; Watten ; Billigätarna
Kategorier: Romaner, Litteratur
279 SEK
Mer Info!

Fyra kortromaner samlas fyra tidigare oöversatta romaner av den österrikiske författaren Thomas Bernhard som vardera håller sig runt 70 till 100 sidor. Det är Amras från 1964, Ungenach från 1968, Spela Watten från 1978 samt Billigätarna från 1980.

Utgåvan innehåller:

AMRAS, i vilken de två bröderna K., den naturvetenskaplige, och Walter, den konstnärlige, har isolerat sig i ett torn efter att de överlevt föräldrarnas kollektiva självmordsförsök.

UNGENACH, i vilken den jättelika egendomen Ungenachs ägare just avlidit och en advokat fått i uppgift att verkställa arvskiftet till den enda kvarvarande sonen, vars broder just mördats i Afrika.

WATTEN, i vilken ett försvinnande som visar sig vara ett självmord av en arbetare vid ett pappersbruk upptar intresset hos en läkare, som ser likheter mellan sina egna misslyckanden och självmördarens.

BILLIGÄTARNA, i vilken huvudpersonen Koller under sitt intensiva arbete med att skriva en teoretisk text om hur psyket påverkas av kroppens form stöter på en grupp lunchätare, billigätarna, som han ser som idealiska informanter för sin forskning.

THOMAS BERNHARD (1931-1989) skrev en stor mängd romaner och dramer under sin livstid och anses vara en av efterkrigstidens viktigaste tyskspråkiga författare. Hans oefterhärmliga språkanvändning i kombination med den konsekventa och obarmhärtiga kritiken mot det österrikiska samhällets ovilja att göra upp med nationalsocialismen gjorde honom tidigt till en kultförfattare. Hans böcker har överlevt honom och finner än idag nya läsare världen över.