Guden

Guden
Kategorier: Deckare
259 SEK
Mer Info!

Torget mitt i Fjellberghavn är fullt av förväntansfulla människor. Samhällets starka kvinna, borgmästare Wold, ska hålla tal. I samma ögonblick som hon tystnar hörs ljudet av tre skott och sedan ropar någon: "Allahu Akbar!" Efter det reser sig inte stadens stora namn igen.
Samtidigt som attentatet på torget äger rum sker en serie mycket välplanerade bankomatrån runt om i staden. Polisen ställs inför en enorm utmaning när de tvingas utreda två så allvarliga händelser samtidigt. En intensiv jakt på mördare och rånare inleds och kommissarie Cecilie Hopen jobbar stenhårt för att få situationen under kontroll. Men vem är det egentligen hon jagar? Är det den skuggfigur som kallas Guden som i bakgrunden drar i stadens trådar?   

Guden är en konstant spännande kriminalroman om makt, kontroll och begär. Skickligt gestaltar Jæger allt från stämningar och känslor till explosiva skeenden och polisarbete, och samspelet mellan kriminalpoliserna Cecilie Hopen och Ole Vik är som alltid knivskarpt skildrat. Guden är den tredje boken i serien om Hopen och Vik som översätts till svenska.  

JØRGEN JÆGER är en av Norges populäraste deckarförfattare och har vid fyra tillfällen blivit nominerad till Norges bokhandlarpris.

"Det är omöjligt att lägga denna kriminalroman ifrån sig innan man fått läsadet rafflande slutackordet"
Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet