I Mitt Hjärtas Rum

I Mitt Hjärtas Rum
Kategorier: Romaner
169 SEK
Mer Info!

Ulla är hemma på Engsö slott. Det är höst och snart ska hon fylla år. Hon är stor nu och får mer och mer ansvar för hushållet för varje dag. Med moster Sigrids hjälp lär hon sig att föra räkenskapsboken och förhandla med grosshandlaren.

Dagarna då hon sprang omkring barfota i gräset och klättrade i träd är förbi. Men det är inte bara hushållsarbete som Ulla förväntas lära sig. Hon ska också debutera vid hovet och delta i societetens baler.

En egen kammarjungfru har Ulla till sin tjänst, men att ge order som farmor, nådiga frun, gör är svårt för Ulla.

Det enda Ulla vill är att få vara kär och att kunna passa in någonstans. Men det är inte så lätt som man kan tro. Ulla är förälskad i stalldrängen Jöns, vilket absolut inte lämpar sig. Och hur kan man passa in om man måste bestämma över andra?

Dessutom spökar det på slottet - men det verkar bara vara Ulla som ser dem ...

I mitt hjärtas rum är en fiktiv roman som har inspirerats av verkliga historiska personer. Boken avser inte att gestalta en absolut sanning, utan vill väcka frågor och nyfikenhet om barnens situation under 1700-talet.

Mycket bra! Tycker BTJ.

[] Berättelsen är medryckande och bokens omfång måttligt med läsvänlig layout och fina kapitelvinjetter av Aja Eriksson. Berättartempot är rappt och språket okonstlat men viss läsvana krävs.

Lektör Gunnar Åberg BTJ-häfte 02:2023