Intet

Intet
Kategorier: Romaner, Litteratur
169 SEK
Mer Info!

"Vad mer kan man önska av litteratur?"
Der Spiegel, Tyskland

Intet är kontroversiell och chockerande. Intet ställer fler frågor än den ger svar. Intet är också vacker och tillgänglig, berättad med en enkelhet som strider mot romanens djup.

Pierre Anthon bestämmer sig för att inget betyder något. Från den stund du föds, börjar du dö. Hans klasskamrater vill göra allt för att bevisa att livet faktiskt har en mening och bestämmer sig för att bygga en hög av sådant som betyder något

När Intet först kom ut år 2000 förbjöds den i hemlandet Danmark. Idag är det en internationell bestseller som har utgivits i över tjugo länder. Romanen har blivit kritikerrosad operaföreställning i England och filmatisering är på gång. Den har tidigare publicerats på svenska, men kommer nu i nyutgåva!

Innan Janne Teller blev författare på heltid arbetade hon med konflikthantering på uppdrag av EU och FN runt om i världen. Lilla Piratförlaget har tidigare givit ut Om det var krig i Norden och Allt som är.

"Efter första genomläsningen läser jag den igen, högt, för min 13-åriga dotter vid en poolkant i Spanien. Alla teveserier, Instagram-flöden och annat krafs upplöses i tomma luften, och min dotter lever för att få veta vad som ska hända härnäst i berättelsen, som är gastkramande på alla nivåer. ... Inte en enda gång trampar Teller snett i sin kliniskt rena prosa. Inte en enda chans får läsaren att genomskåda berättelsen, känna sig skriven på näsan, tilltalad uppifrån av en vuxen som förstår tonåringar. Just det bevisar att Janne Teller verkligen förstår." 
Martina Montelius, Expressen

"En vacker och skrämmande bok."  
The Guardian, England

"En dubbeltydig och chockerande berättelse som bara kan jämföras med Goldings Flugornas herre och Salingers Räddaren i nöden."  
La Vanguardia, Spanien