Mordkonsulten

Mordkonsulten
Kategorier: Romaner, Deckare
249 SEK
Mer Info!

Ny uppslukande mordgåta av författaren till Främlingen 

»Ett uppslukande kärleksbrev till mordgåtornas värld. | Sunday Mirror

»Mitt hjärta bultar fortfarande. Gåshudsframkallande, smart och uppslukande... Jag älskar den!«  | Louise Penny om Främlingen 

»P. S. Tack för morden.« 
När den nittioåriga Peggy Smith hittas död i sitt hem ser polisinspektör Harbinder Kaur till en början inga skäl till misstankar. Peggys hemhjälp, Natalka, redogör för vad som tycks ha varit en naturlig död.
Men det ska snart förändras. Det visar sig att Peggy ljugit om sina hjärtproblem och att hon varit övertygad om att någon förföljde henne. Att hon sedan länge, i hemlighet, agerat »mordkonsult« åt ett antal kända kriminalförfattare, och därför visste mer om mord än vad som är sunt.
När Natalka städar ur Peggys lägenhet blir hon hotad till livet av en maskerad, beväpnad inkräktare. Och Harbinder Kaur börjar tänka att det kanske inte existerar något sådant som ett dödsfall fritt från misstankar, trots allt...
I svensk översättning av Ylva Spångberg.

ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en brittisk kriminalförfattare som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet på serien om rättsarkeologen Ruth Galloway som nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Mordkonsulten är den andra, fristående boken om polisinspektör Harbinder Kaur, efter bästsäljaren Främlingen.

»En charmig, sprudlande hyllning till kriminallitteraturen och dess färgstarka karaktärer.« | The Times 

»Bedårande brittisk... Oemotståndligt bra.« | Lotta Olsson, DN, om Elly Griffths Främlingen