More fire

More fire
Kategorier: Tidningar
69 SEK
Mer Info!

“Ramqvist har en iakttagelseförmåga som heter duga och hon levererar utan att peka, utan att analysera och förklara vad som är rätt och fel. Hon berättar, det handlar både om henne själv och någonting som är oändligt mycket större, och hon gör det fängslande och engagerande.” REBECKA GUNNARSSON, BORÅS TIDNING

Karolina Ramqvists första roman utspelar sig i Jamaica, där huvudpersonen har blivit kvar i en absurd känsla av frihet och tvång. Hon vet att hon är turist, och hon vet att hennes frihet är lånad eller stulen. Men landet där slavhandeln en gång hade sitt starkaste fäste öppnar hennes ögon.Hon börjar förstå att kolonialismens historia också är hennes egen. Begäret att veta och handla växer sig starkare. Hon måste leva sitt uppror. I en kärlekshistoria med en ung man ställs allt på sin spets. More Fire är en berättelse om våld, sex och kärlek på gränsen mellan den första och den tredje världen. More Fire är en roman om längtan till något annat och om att vara eller inte vara fri, om att kunna eller inte kunna välja.

KAROLINA RAMQVIST är en svensk journalist och författare. Hon har varit chefredaktör för tidskriften Arena och hennes texter har bland annat publicerats regelbundet i Dagens Nyheter. För sin roman Flickvännen [2009] vann hon tidningen Vi:s litteraturpris och för Alltings början [2012] blev hon nominerad till Nöjesguidens Stockholmspris. More Fire är hennes debutroman från 2002.

"More Fire är tillräckligt välresearchad för att meritera sig för ett folkbildarpris" BJÖRN WIMAN, EXPRESSEN

“En rundspark rakt i den välgödda världens julskinka.” PIA ZANDELIN, EXPRESSEN