Oslagbara Izzy

Oslagbara Izzy
Kategorier: Litteratur
159 SEK
Mer Info!

I Oslagbara Izzy, den fristående uppföljaren till Osynliga Emmie, får vi återigen stifta bekantskap med Emmies smarta bästis Brianna. Vi får också lära känna en helt ny karaktär, Izzy. Izzy är DRÖMMAREN. Hon älskar att stå på scen och att hitta på fantastiska historier. Men hon har svårare att fokusera på skolarbetet.

Brianna är HJÄRNAN. I skolan går allt som på räls, men hon önskar att någon kunde se förbi hennes betyg och upptäcka något annat hos henne. På skolans talangshow ska bägge tjejerna uppträda med var sitt nummer. Och det visar sig få konsekvenser ingen av dem hade kunnat ana. Det överraskande och välkomponerade slutet sätter hela berättelsen i ett nytt perspektiv och får läsaren att bläddra tillbaka för att se vilka ledtrådar de missade. Lättläst och medryckande, illustrerad i fyrfärg.

Översatt av Elin Nilsson, kritikerrosad författare till Istället för att bara skrika, Flyt som en fjäril, stick som ett bi, och den Augustnominerade novellsamlingen Anrop från inre rymden.

Terri Libenson är en prisbelönt serietecknare. Hon har också vunnit en massa priser för sina humoristiska födelsedagskort. Hon bor med sin man och två döttrar i Cleveland, Ohio USA.