Planet Fun Fun

Planet Fun Fun
Kategorier: Romaner, Litteratur
279 SEK
Mer Info!

Det nygrundade finska fotograficentret ZCNP, drivet av energidrycksföretaget Zalgo, hamnar i mediernas blickfång när ett miljökonstverk på centrets parkeringsplats en natt förstörs och gärningsmannen lyckas fly. En frilansjournalist försöker reda ut ett oklart dödsfall. På något vis har en finlandiaprisbelönad roman med enbart tomma sidor med saken att göra. Den internationella konstmarknaden och läkemedelsindustrin gestaltas genom helande kristaller, energidrycker och en ockult brottsorganisation.  

I romanen Planet Fun Fun skildrar Johannes Ekholm ett kaotiskt händelseförlopp genomsyrat av konspirationsteorier och opålitliga ledtrådar. Via intervjuer, artiklar och prosa väver Ekholm ett tätt mysterium, som utmynnar i frågan om hur vi berörs av vetskapen om att solen en dag kommer att slockna.  

Johannes Ekholm (f. 1984) är en författare och dramatiker som även arbetat som grafisk designer. Debutromanen Kärlek liksom utgavs på Förlaget 2017 och belönades med Kalevi Jäntti-priset. Han är hyllad inte minst för pjäserna Wunderkinder och Kaspar Hauser, som väckt kulturdebatt för sin bitska samhällskritik.