Resan till Solens land

Resan till Solens land
169 SEK
Mer Info!

Ska vi göra en spännande flygresa, Ellinor? Ja, mamma, det vill jag! Vart då? Till solen. Men här finns ju sol. Jag vet. Men dit jag vill ta dig är solen mycket varmare och lyser mycket gulare. Var är det någonstans? I Enhil, byn där jag föddes. Där ska sova på taket under stjärnorna och månen. Och vi ska vandra hand i hand på gatorna.

Ellinor och hennes mamma reser till Turkiet för att besöka Enhil, byn där mamma föddes. Det blir en spännande resa, fylld av minnen, men också närhet till en annan värld där historien är nära, där solen och stjärnorna är närmare, där en orm kan vara riktigt farlig och där dofterna och smakerna är starkare och färgerna mer lysande.

En bok för barn om att ha två länder som ursprung, om hur det kan vara att vara kristen i ett annat land och annan kultur och om allt vi har gemensamt.

I Resan till Solens land får barnet möta en kristen minoritet i ett muslimskt land, och får en större förståelse för en annan kultur och historia. Det är också en spännande och vacker berättelse om generationer som möts och en tro som bär.

OM FÖRFATTAREN: Marina Andersson är född i Turkiet och levde i Schweiz innan hon kom till Göteborg. Idag känner hon sig mest som en kosmopolit. Marina skriver skönlitteratur och barnböcker med existentiellt tema, med en önskan om att förmedla glädje. Hon har även gett ut bilderboken Teo och Ingvar på Pärlan. Innan dess har hon även en utgiven självbiografisk roman med namnet Farväl, välkommen hem.