Sista Satsen

Sista Satsen
Kategorier: Romaner
239 SEK
Mer Info!

Kompositören Gustav Mahler reser hem från New York till Europa på en atlantångare. Han står på höjden av sin karriär, men kroppen sviker. Ensam på skeppsdäck tänker han tillbaka på sitt liv, på somrarna i bergen, på dottern som är död, på den andra dottern som äter frukost en trappa ner, och på Alma, hans livs stora kärlek som han redan har förlorat. Det är hans sista resa.

Robert Seethaler, född i Wien 1966, är skådespelare och författare. Hans böcker har vunnit många priser och »Ein Ganzes Leben« (Ett helt liv) hamnade på korta listan för International Booker Prize 2016. Detta är hans första bok på Ersatz.

KRITIKERRÖSTER

I ett sista kapitel, vars detaljer inte ska avslöjas här, skiftar Seethaler perspektiv och frågan, som kanske är den centrala i romanen, öppnar sig på allvar. Vad blir kvar av en människas liv på jorden? Vilka spår sätter vi i världen? Så formar sig Seethalers roman till en meditation över livets korthet och evighetens oändlighet. ... Och det är på många sätt en utsökt roman.« John Sjögren, Svenska Dagbladet