Whisky- En God Historia - Skottland

Whisky- En God Historia - Skottland
Kategorier: Ljudböcker
119 SEK
Mer Info!

Detta är den första boken i en serie på tre, baserad på de uppskattade ljudböckerna hos Storytel, specialskrivna för ändamålet av Örjan Westerlund. Ljudboksserien är nominerad som finalist i kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook 2018 som världens bästa whiskyböcker och ges nu ut också som vanliga böcker.

Visserligen skräddarsydd som ljudbok, men det till trots gör sig dessa böcker efter viss omarbetning minst lika bra som textböcker, mycket tack vare författarens hängivna intresse och med det känslan av att sitta med på en väl påläst whiskyföreläsares provning.

Böckerna är mättade med historia och anekdoter, och har även ett litet inslag av hur respektive whiskysort blir till. Som världens första ljudböcker om whisky har svängarna även tagits ut litet extra och läsaren får liksom lyssnaren möjlighet att kombinera nöjen och prova whisky under läsandet!

Serien av tre böcker inleds med Skottland som den i dag mest etablerade whiskynationen med miljontals fans runt om i världen och även extremt många i whiskynationen Sverige. Det fantastiska whiskyintresset är något som visar sig på många sätt, inte minst eftersom vi per capita dricker mest maltwhisky i världen i vårt avlånga land.

Whisky, en god historia Skottland går igenom skotsk whisky från urtid till nutid och passerar smugglare, kamp om kungamakten, whiskyns och imperiets uppgång, liksom konkurrenten Irlands fall. Boken väver in grunderna kring maltwhiskyns födsel och succé och skälen till varför Skottland slog världen med häpnad med Johnnie Walker, Chivas Regal och andra blend-kändisar. Denna bok kommer senare att vävas ihop snyggt med historik och whiskyrekommendationer i ytterligare två böcker baserade på ljudböckerna där dessa knyter banden till skottarna i två kommande utgåvor om USA respektive Irland, Japan och Sverige.

Om författaren

Med närmare ett fyrtiotal böcker bakom sig, sålda i närmare 400 000 exemplar, är Örjan Westerlund en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare. 101 öl du måste dricka innan du dör har sålt slut i stora upplagor nio år i rad och är en mycket populär present. Örjan Westerlunds Bourbon & American Whiskey vann 2017 pris som världens bästa whiskybok i kokböckernas Oscar-tävling; Gourmand World Cookbook Awards. Vid sidan av författarskapet har Örjan Westerlund arrangerat många hundra öl- och whiskyprovningar och medverkat i whiskyjuryn för bland annat Stockholm Beer & Whisky Festival. Han har även varit anställd som sensorisk bedömare av kryddsprit, bittersprit och rom hos V&S Group.