Winn-dixie

Winn-dixie
Kategorier: Litteratur
129 SEK
Mer Info!

“En så förtjusande och rörande berättelse om en moderlös flicka och hennes hittehund måste bara vinna föräldrars hjärtan."
Svenska Dagbladet

“… en hjärteknipande historia om vad kärleken till ett djur kan betyda för ett barn och hennes möjligheter hitta nya vänner."
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Opal är tio år och har precis flyttat till en ny stad. När hon går för att handla i mataffären Winn-Dixie, händer något märkligt. En stor, smutsig, herrelös hund springer omkring inne i affären och plötsligt hör Opal sig själv säga att den är hennes. Kom hit, Winn-Dixie! utropar hon, för det är det första namnet hon kommer att tänka på. Och till hennes stora förvåning lyssnar hunden. Från den dagen förändras Opals liv, för tillsammans med Winn-Dixie hittar hon nya vänner. Och får till och med sin pappa att berätta saker om hennes mamma, som lämnade dem när Opal var liten.

Kate DiCamillo är en av våra mest älskade berättare. Winn-Dixie utkom första gången på svenska 2010, och kommer nu i ett efterlängtat nytryck.

“Någon enstaka gång händer det att man fastnar i en bok redan från första meningen. Så är det med Kate DiCamillos debutbok … Detta är ett efterlängtat nytryck. … Det är en underbar bok, både humoristisk och vemodig, skriven på ett melodiskt och väl översatt språk. Man blir genuint glad av Winn-Dixie."
Gull Åkerblom, BTJ