Bra böcker om sport

post thumb
Böcker Om Sport
by Linda/ on 26 Aug 2023

Bra böcker om sport

Om du inte kan få nog av sport finns det massor av spännande böcker att spana in. Många idrottsstjärnor väljer till exempel att skriva en självbiografi när de har avslutat sin karriär. I dessa böcker brukar du få många detaljer om vad som pågick bakom kulisserna och vilka ögonblick som stjärnan själv värderar högst. Det finns även böcker som handlar mer allmänt om sport. Du kan alltså välja det som passar dig bäst.

Stora sportstjärnor som skrivit böcker

Det finns ingen avsaknad av superstjärnor som skriver egna självbiografier. Ett boktips om en bok som är väldigt populär just nu är boken om Messi. Lionel Messi brukar anses vara en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna och är känd för att ha en väldigt gripande historia. Han var alltid den minsta spelaren på planen och är idag en av de största någonsin.

Några andra fotbollsstjärnor som har skrivit böcker om sport och sina karriärer är Luka Modric och vår egen Zlatan Ibrahimovic. Många av dessa böcker innehåller inte bara spelarens egna tankar utan även intervjuer med stora profiler omkring. Det är något som brukar göra böckerna ännu mer intressanta och berätta mer om personen bakom idrottsstjärnan.

Böcker om sport av racingstjärnor

Är det någon sport som verkligen har ökat i popularitet den senaste tiden så är det Formel 1 och racing. Det beror delvis på serien från Netflix som heter Drive to Survive. Därför är det inte så konstigt att många racingstjärnor passar på att skriva sina egna biografier. En av dem som gjort det är den finska profilen Kimi Räikkönen. Han är minst lika känd för sin racing som sin personlighet utanför banan.

En annan stor profil som släppt en självbiografi är Lewis Hamilton. Den sjufaldige världsmästaren räknas som en av de största genom tiderna och har mycket att berätta. Det är perfekt för alla som inte kan få nog av racing. Kanske får du också några tips för din framtida betting, som du kan tänka på när du ska rätta dina spelkuponger?

Flera fördelar med läsning av böcker om sport

Visste du att läsning är väldigt bra för att minska stress? Därför kan du göra det till en vana att läsa lite varje dag. Välj en sportbok som du tycker är intressant och sätt igång. Det blir också ett skönt avbrott från skärmar och mobiler. Läsningen är något som vi bör ägna oss åt hela livet för att träna hjärnan och öka vårt ordförråd. Det är bara några av många fördelar som finns med läsning.

Böcker som handlar om träning

Om du vill utveckla din egen träning istället för att läsa om andra bedrifter finns det även en uppsjö av böcker som avhandlar detta. Oavsett vilken sport du ägnar dig åt kan du räkna med att det finns några passande böcker. Det gäller speciellt om du löper eller styrketränar. I sådana böcker kan du få flera tips om hur du utvecklar din träning och vad du ska tänka på. Du kan också komplettera med några böcker om kost, då det är något som hänger ihop med träning.