Fernando! - Mitt Livs Historia, Mitt Livs Recept

Fernando! - Mitt Livs Historia, Mitt Livs Recept
Kategorier: Biografier
289 SEK
Mer Info!

Fernando Di Luca kom till Sverige från Italien på sin Lambretta 1961. Med sig hade han inte mycket mer än en ryggsäck. Tio år senare 1971 var han fortfarande kvar i Stockholm, grundade varumärket Zeta och började importera olja. Idag är han den kanske viktigaste enskilda orsaken bakom det italienska kökets stora genomslag i Sverige.  

I denna kombinerade biografi och kokbok återger Fernando med författaren Mattias Jersilds hjälp ett annorlunda och spännande liv. Det börjar före andra världskriget och fortsätter med vilda bilturer i pappans Fiat Topolino, romantik på hotell Malmen i Stockholm, skarpa iakttagelser från matbranschens insida och insiktsfullt enkla tips om hälsa. Fernando delar också med sig av mer än 60 recept på sina egna favoriträtter ur det italienska köket, många av dem med ursprung i hemstaden Fano.  

Fernando Di Luca är italienaren som tog sin scooter till Sverige och stannade kvar. Han är grundare av familjeföretaget Di Luca & Di Luca och har ägnat nästan tre fjärdedelar av sitt liv åt att få vårt smör- och gräddland att äta och leva mer italienskt. Han har bland annat belönats med Hans Majestät Konungens medalj i 12:e storleken, Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj, Gastronomiska Akademiens diplom, Gyllene Gaffeln och Magnoliapriset.  

Mattias Jersild är copywriter, matälskare och italienvän. Han har inga medaljer men har skapat reklam för flera av Sveriges största varumärken och är belönad med flera Guldägg. Tillsammans med Fernando vann Mattias Best in The World i Gourmand World Cookbook Awards för boken Mitt Medelhavskök, som kom ut 2015.